În perioada 21-22 septembrie, Amfiteatrul din Cetatea Oradea a găzduit o nouă ediție a Festivalului Naţional de Folk. Proiectul Asociaţiei Culturale Pro Lirica din Oradea a beneficiat de sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor și al Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte.

Dacă sâmbătă după-amiază, scena festivalului a fost rezervată tinerelor speranțe ale folkului pe scenă evoluând grupul „Tineri chitarişti”, Alexa Bercea, Alexia Dascălu, Antonia Ganea şi Cosmina Zaha, seara a fost încheiată de artiștii Raul Bochiş și Prietenii, Monica Cojocaru, Traian Cosma (ex-Metropol), Liliana Ioniţă Budău și Fala Band şi Adrian Ivaniţchi, (fost membru al trupelor Sideral și Sfinx şi al Cenaclului Flacăra). Evenimentul organizat de Asociaţia Culturală Pro Lirica din Oradea cu sprijinul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte şi al Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, a programat, duminică, recitalurile artiștilor: Andrei Arad, Adina Hodişan, Raul Silaghi şi Florin Ştefan de la Semnal M. Seara însă, i-a fost rezervată celebrului Mircea Vintilă. „Mă bucură faptul că există astfel de evenimente. Acestea ne arată cu adevărat valorile pe care le avem. Și avem, credeți-mă, tineri talentați, care însă nu beneficiază de cadrul organizat în care să evolueze. Trebuie să îi încurajăm, de aceea am ales să cânt alături de un copil talentat, Andrei”, a spus, înaintea concertului, Mircea Vintilă.

În cadrul Festivalului au fost lansate „Antologie de sonete”, volumele I, II şi III, ale Mihaelei Dindelegan, volumul de poezii „Nespus de tânără” semnat de Carmen Ifrim-Săsărman, şi albumul de textier al Eugeniei Ponta Pete „Acorduri de mai”.

Veres Diana