Durata preconizată a execuției lucrărilor pentru reabilitarea clădirii în care își desfășoară activitatea angajații Filarmonicii de Stat din Oradea este de 9 luni, iar valoarea estimată a lucrărilor este 1.669.548,72 lei, fără TVA.

Consiliul Județean Bihor a publicat în data de 17 septembrie 2019 pe SICAP licitația privind „Execuție, reabilitare fațade, schimbare acoperiș, reparații tâmplărie, Oradea, strada Moscovei nr. 5 – etapa I”. Potrivit autorităților județene, valoarea estimată a lucrărilor este 1.669.548,72 lei, fără TVA, iar solicitările de clarificări pot fi depuse până la data de 25 septembrie 2019, termenul de depunere a ofertelor fiind 10 octombrie 2019. În această etapă vor fi realizate lucrări asupra corpului principal de clădire C1 (de la frontul stradal) și anume reabilitarea fațadei principale, repararea parțială a șarpantei și învelitorii, repararea și înlocuirea tâmplăriei aferente fațadei principale. „Chiar dacă face obiectul cererii de retrocedare înregistrată de Episcopia Romano-Catolică încă în anul 2002 la Comisia specială de retrocedare, mă bucură faptul că specialiștii noștri au reușit să formuleze soluția juridică ce a permis încheierea acordului cu reprezentanții bisericii, respectiv scoaterea la licitație a reabilitării clădirii din centrul municipiului Oradea”, a precizat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

Durata preconizată a execuției lucrărilor este de 9 luni, documentația tehnică realizată de compania Atamora SRL fiind aprobată prin hotărâre a Consiliului Județean Bihor nr. 118 din iulie 2019.

Veres Diana