Lider în cadrul unui proiect transfrontalier în valoarea de 2.718.106 euro, Agenția de Management al Destinației și-a propus să acorde suport real atât partenerilor cât și celor care activează în domeniul turismului. „Scopul este de a utiliza factorul endogen din euroregiunea Bihor-Hajdú-Bihar, în acest caz prezent ca resurse naturale, culturale și umane, în așa fel încât să asigurăm creșterea eficientă a ocupării forței de muncă din domeniul turismului, ospitalității și meșteșugurilor tradiționale, prin formarea acesteia și specializarea sa. În turism trebuie să lucreze oameni pregătiți”, a precizat managerul de proiect, Dumitru Sim, la conferința de lansare.

Se formează specialiști

Reprezentanții AMD Bihor anunță că în următoarea perioadă, 95 de locuri sunt disponibile pentru cursul de ghid local, 30 pentru cursul de barman și 30 pentru cel de ospătar. Formularele de înscriere și condițiile de participare pot fi descărcate accesând https://fortourbhhb.ro/cursuri/

Cursurile sunt gratuite, iar confirmarea locului se face doar după depunerea dosarelor de înscriere, în limita locurilor disponibile. Înscrierile se fac în incinta Cetății Oradea, corp C, etajul 1, sala 16.

În cadrul aceluiași proiect, sâmbătă și duminică (21-22 septembrie), în parcarea centrului comercial Auchan are loc Târgul Vinul și Pâinea, dedicat producătorilor locali din Bihor și Hajdú-Bihar. La dispoziția vizitatorilor se vor afla produse tradiționale de panificație, carmangerie, sucuri, ulei presat la rece, conserve, fructe și legume, iar cei ce se află în căutarea unui loc de muncă în industria ospitalității vor afla disponibilitățile pe piață chiar de la angajatori.

Veres Diana