Peste 200 de reprezentanţi ai industriei ospitalităţii, producători şi furnizori de produse şi servicii gastro şi conexe din judeţul Bihor au confirmat prezența la evenimentul de lansare a conceputul „Good Chefs Oradea”, care va avea loc joi, la Complexul President din Băile Felix.

Pe lângă aceştia, la întâlnire vor participa secretarul de stat Claudiu-Sorin Roșu-Mareș, de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Bogdan Aron, director executiv al Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Cluj-Napoca, instituție aflată în subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat și deputatul de Bihor Ioan-Sorin Roman, membru al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice.

Program cu de toate

Potrivit organizatorilor, participanții vor putea degusta zeci de produse alimentare tradiţionale bihorene – mezeluri, brânzeturi, conserve, legume, fructe, bere, vin, sucuri naturale, inclusiv mititei la grătar de cărbune şi berbecuţ la proţap. De asemenea, invitaţii vor fi martorii unui Live Cooking Show, oferit de Paul „The Inkchef” Siserman şi pe Adrian Neag, reprezentanţi ai Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism România. Nu în ultimul rând, cei prezenți se vor putea delecta și cu o expoziţie de artă plastică pe temă culinară, tablourile fiind realizate de artiştii plastici bihoreni.

Evenimentul de lansare a proiectului „Good Chefs Oradea” este organizat de Asociaţia Culturală D’ART Oradea şi Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte și Agenţia de Management al Destinaţiei, şi al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: arhiva NewsBihor