Prima întâlnire de lucru a reprezentanţilor industriei ospitalităţii, producătorilor și distribuitorilor de produse și servicii gastro şi conexe din Bihor va oferi, pe lângă degustările de bunătăți tradiţionale şi prezentări de produse şi servicii exclusiv din judeţ, și un Live Cooking Show (nr. demonstrație live de gătit), marca Paul „The Inkchef” Siserman şi Adrian Neag.

Paul „The Inkchef” Siserman este, printre altele, chapter chairman „World Master Chefs Society” România şi Europa de Sud, ofiţer „Escoffier”, director regional A.N.B.C.T. Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş, deținător al „Inkchef Academy” Cluj-Napoca și al „Ronin Sushi” Cluj-Napoca. De asemenea, Adrian Neag este membru fondator al Asociaţiei „Guerrilla Cooking” Braşov, project manager la A.N.B.C.T. România şi executive chef la „Din bucatele socăciței”. Cei doi bucătari sunt cunoscuţi şi ca participanţi la show-ul TV „MasterChef”.

În cadrul evenimentului, fiecare dintre ei va găti, live, două porţii de mâncare, care se vor vinde la licitaţie către participanţi. ,,Sumele colectate vor fi direcţionate spre unul dintre proiectele <<Good Chefs Oradea>>, respectiv către promovarea învăţământului dual, în special specializările <<Bucătar>> şi <<Cofetar-patiser>> – în şcolile din Bihor”, a anunțat Nicolae Pop, organizatorul principal.

Alți invitați de seamă care și-au mai anunțat prezența sunt Ionuţ Guşan, Alexandru Petrescu și Laurenţiu Mâţă, din partea Asociaţiei Naţionale a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism (A.N.B.C.T.) România.

Evenimentul de lansare a proiectului „Good Chefs Oradea” va avea loc joi, de la ora 18.00, la Complexul President din Băile Felix și este organizat de Asociaţia Culturală D’ART Oradea şi A.N.B.C.T. România, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, prin Direcţia de Dezvoltare şi Implementare Proiecte și Agenţia de Management al Destinaţiei, şi al Asociaţiei Comunelor din România – Filiala Bihor, în parteneriat cu Phenalex şi Inox Line Distribution.

Larisa Patricia Herlaș

Foto: arhiva NewsBihor