Agenția de Management al Destinației Bihor și Discover Bihor organizează, în 28 septembrie, o nouă tură de cicloturism, pe un traseu cu o lungime de aproape 30 de kilometri, în Parcul Natural Apuseni.

Organizatorii oferă posibilitatea vizitării unei zone turistice spectaculoase din arealul Parcului Natural Apuseni, itinerariul fiind următorul: Satul de vacanță Vârtop – Bubești – Șaua Ponița – Cheile Galbenei – Boga. ,,Este un traseu cu coborâri dificile și urcări susținute, care necesită condiție fizică bună și biciclete de tip mountain bike, bine echipate. Participanții au obligația de a purta cască, vestă și de a avea bicicletă de teren de tip mountain bike”, au anunțat organizatorii.

Câteva precizări privind evenimentul:

1. Organizatorii nu asigură transportul persoanelor sau al bicicletelor din Oradea la Vârtop (locul de start). Transportul este responsabilitatea participanților. Organizatorii vor asigura doar transportul conducătorilor auto, care au venit cu mașina. Ei vor fi transportați din satul de vacanță Boga până în satul de vacanță Vârtop, fără biciclete, urmând ca aceștia să recupereze mașinile și să se întoarcă la Boga pentru a lua pasagerii și bicicletele.

2. Traseul este dificil. Nu este deosebit de solicitant din punct de vedere fizic, dar există coborâri susținute pe drumuri forestiere cu diferite substraturi (piatră mare, nisip, pietriș), precum și câteva urcări semnificative. De aceea, nu se recomandă participarea copiilor sub 14 ani.

3. Organizatorii recomandă să ajungeți la Hotel Four Seasons, Vârtop (Club Four Seasons) în jurul orei 09:00 dimineața.

Formularul de înscriere poate fi accesat, în link-ul de mai jos, de către cei interesați să participe la eveniment:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfRyJliX7MOI88dy9BjUmHh_dx1pvJuWvSCTlLM9PCjn-p4hg/viewform.

Activitatea este derulată în colaborare cu Administrația Parcului Natural Apuseni, angajați ai Romsilva urmând să prezinte participanților o parte din valorile naturale și antropice semnificative ale zonei.

Tura de cicloturism face parte din proiectul ,,Creating and developing a crossborder polycentric network for training and support to increase the quality of tourist and handcraft cross-border services in the counties of Bihor and Hajdú-Bihar”, finanțat cu suma de 2,7 milioane Euro, în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Interreg V-A România-Ungaria 2014 – 2020, și implementat de către Agenția de Management al Destinație Bihor, în calitate de lider de proiect.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Kuti Ludovic