După ce au participat la Zilele comunei Gepiu cu ,,Satule tu Vatra Mea”, membrii Ansamblului de tradiții și obiceiuri ,,Culanii” Sânnicolau Român au prezentat același spectacol în cadrul Festivalul Toamnei de la Nojorid, care a avut loc duminică.

Printre momentele artistice oferite de Ansamblu publicului s-a aflat și prezentarea unui obicei străvechi al satului, respectiv „Obiceiul Cununii”, care se desfășura la terminarea secerișului, când fetele alegeau cele mai frumoase spice, le împleteau în trei și făceau o cunună mare. Ceata de secerători mergeau de-a lungul satului în frunte cu fetele care purtau cununa de spice până la gazdă sau moșier. Alaiul era însoțit de lăutari, iar la final se pornea ospățul, cu cântece și jocuri.

Tot în cadrul programului, solistul Adrian Bojan a interpretat mai multe melodii populare tradiționale, care se regăsesc pe albumul ce va fi lansat, în curând, de artist.

Prezentarea spectacolului ,,Satule tu Vatra Mea” la diverse evenimente este posibilă cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Larisa Patricia Herlaș