Față de edițiile precedente, traseul pe care s-a alergat duminică a fost puțin modificat. La ora 10, startul s-a dat de pe Podul Sf. Ladislau (nu din fața terasei fostului restaurant Oradea) pentru ca participanții să alerge pe lângă Primăria Oradea-strada Principatelor Unite cu trecere pe Podul Centenarului-strada Emilian Mircea Chitul-strada Ady Endre cu revenire pe Podul Sf. Ladislau-strada Principatelor Unite-pe sub Podul Decebal pe malul stâng al Crişului Repede-Podul Carol I cu trecere pe malul drept al Crişului Repede, pe sub Podul Decebal-strada Emilian Mircea Chitul-spre stânga pe strada Malului-spre dreapta pe strada Ady Endre-capăt strada Ady Endre-spre dreapta pe Podul Sfântul Ladislau.

Peste 800 de sportivi profesioniști și amatori au participat la ediția 2019

Potrivit organizatorilor, numărul participanților s-a stabilizat în urmă cu doi ani, de când se înregistrează o prezență de aproximativ 800-1000 de alergători profesioniști și amatori. Anul acesta, concursul de alergare pe distanța 5 km (crosul Discover Bihor) a fost câștigat la feminin de Kiss Csenge Kamilla, care a înregistrat 25:13.15. În aceeași probă, la masculin s-a impus Laviniu Chiș, care a încheiat cursa în 19:05.13. La 10 km feminin a câștigat Andreea Bortoș, care a parcurs distanța în 45:50.95, iar la masculin, Marcel Bilț a oprit cronometrul la 36:15.36. În cursa de semimaraton (21 km) pe primul loc s-a situat Maria Magdalena Veliscu, care a parcurs distanța în 1:23:25.46. La masculin s-a impus Marian Ploscare, cu timpul de 1:10:24.50. Cea mai bună ștafetă (4x5km) s-a dovedid VPK Packaging, cei patru alergători parcurgând distanța în 1:28:15.08

De la ora 13, organizatorii au programat și cursa copiilor, ce s-a desfășurat pe categorii de vârstă.

Și în acest an, Consiliul Județean Bihor a fost alături de CS Xterra, sprijinind efortul membrilor în promovarea sportului de masă. Administratorul public, Szabó József, a fost prezent la festivitatea de premiere pentru a acorda cupele și medaliile câștigătorilor cursei de semimaraton.

Veres Diana