În 21 septembrie, Asociația Pro Bikers Oradea organizează o nouă ediție a evenimentului Critical Mass, marcând, astfel, Săptămâna Mobilității Europene. Participanții trebuie să aibă minim 14 ani, întrucât legislația nu permite celor mai mici să circule cu bicicleta sau cu trotineta pe șosea.

Bicicliștii își vor da întâlnire la ora 18:30, în parcarea din Piața Rogerius, urmând să pornească, 30 de minute mai târziu, pe următorul traseu: str. Transilvaniei – B-dul Dacia – str. Republicii – B-dul Magheru – Podul „Dacia” – Piața Emanuil Gojdu – Gheorghe Costaforu- str. Horea – str. Sucevei – str. Avram Iancu, cu sosire în Piața Unirii.

,,Prin acest proiect ne propunem să promovăm crearea unui mediu de viață mai sănătos, folosind bicicletele, și să atragem atenția comunității asupra importanței respectării tuturor participanților în trafic. Nu în ultimul rând, dorim realizarea unor noi piste de biciclete, mult mai sigure, și realizarea de lucrări de întreținere a pistelor existente, întrucât, în momentul de față, multe dintre acestea nu prezintă condiții adecvate”, a declarat organizatorul Sebastian Miklo.

Evenimente de tipul Critical Mass au loc în peste 325 de oraşe din lume cu scopul de a promova mijloacele alternative de transport, nepoluante, şi de a evidenția problemele de siguranţă cu care se confruntă cei ce folosesc mijloace de transport nemotorizate.

Larisa Patricia Herlaș