Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte (DDIP) Bihor, instituție care funcționează în subordinea Consiliului Județean, a finanțat două proiecte ale Asociației Club Sportiv Volei 2017, prin intermediul cărora s-a asigurat pregătirea sportivă a 12 tinere, cu vârste cuprinse între 12 și 13 ani.

Primul proiect, intitulat ,,Acțiune de pregătire sportivă complexă”, a constat în organizarea unui cantonament de volei, ce s-a desfășurat în perioada 1 – 6 septembrie, în Oradea. Participantele au făcut, în fiecare zi, două antrenamente de câte două ore, astfel încât acestea să fie în cea mai bună formă la Campionatul Național 2019 – 2020. ,,La antrenamentul de dimineață ne-am axat pe învățarea și consolidarea pozițiilor de preluare, atac, serviciu și blocaj linia a doua, dar și pe așezarea în teren și acoperirea spațiilor de către jucători. În schimb, după prânz efectuam o ședință de pregătire fizică bazată pe mai multe componente”, a explicat președintele Asociației, Marius Drăgan.

Antrenamentele au fost completate de două meciuri amicale între A.C.S. Super Volai 2017 Oradea și A.C.S. Viitorul Borș. ,,Aceste antrenamente, inclusiv meciurile amicale, au ajutat foarte mult sportivele să își îmbunătățească rezistența fizică, să exerseze combinațiile tehnico – tactice, dar și să găsească o formulă de echipă, mai ales că au venit fete noi. Jucătoarele s-au bucurat mult de această experiență și, cu siguranță, le-a prins bine”, a mai spus coordonatorul proiectelor.

Performanță dincolo de corupție

Jucătoarele de volei au mai participat, din 6 până în 8 septembrie, la activitățile cuprinse în proiectul ,,Corupția în sport”, de asemenea finanțat de DDIP Bihor, ce a fost implementat în comuna Borș și municipiul Oradea. Scopul organizatorilor a fost acela de a insufla tinerei generații de sportivi corectitudinea necesară și obligatorie în desfășurarea competițiilor sportive oficiale sau amicale și de a transmite care este reacția potrivită în fața unor rezultate sportive nefavorabile sau incorecte.

Florin Miheș a fost invitat de gazde pentru a le vorbi tinerelor despre problema corupției în sport, indiferent că este vorba despre vicierea rezultatelor, influențarea jocului sau alte situații nefericite cu care se pot întâlni sportivii în carieră. ,,S-au efectuat meciuri demonstrarive, cu cinci echipe din alte județe, în cadrul cărora arbitrul a oferit exemple de prost arbitraj, tocmai pentru a le educa pe fete în privința unei astfel de atitudini”, a precizat Drăgan.

La final, toate jucătoarele de volei angrenate în cele două proiecte au primt din partea organizatorilor diplome, cupe și tricouri.

Larisa Patricia Herlaș