37 de elevi din clasele 0 – IV ai Școlii Generale nr. 1 Căpâlna au început școala fără să își mai facă griji cu privire la achiziționarea rechizitelor, mulțumită unui grup de bicicliști cu inimă mare.

Asociația Pro Bikers din Oradea a organizat, la finalul lunii august, prima ediție a evenimentului ,,Pedalează pentru copii”, în cadrul căruia aproximativ 70 de bicicliști au parcurs, în scop caritabil, un traseu prestabilit, din Piața Unirii, continuând pe Podul Centenarului, bulevardul Dacia, Sântion Borș și cu întoarcere pe aceeași rută, până în Cetatea Oradea. ,,Taxa de participare a reprezentat, de fapt, donația din partea fiecărui participant. Aceasta a fost standard, în valoare de 20 lei sau 1 leu donat pentru fiecare kilometru parcurs cu bicicleta”, a explicat președintele Asociației organizatoare, Sebastian Miklo. Cu banii strânși din donații, 1.550 lei, au fost achiziționate rechizite unor copii care provin din familii ce se confruntă cu lipsuri financiare.

Potrivit organizatorilor, evenimentul ,,Pedalează pentru copii” s-a bucurat și de sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Larisa Patricia Herlaș