Luni, președintele Consiliului Județean Bihor a participat la festivitățile organizate la școala Szacsvai Imre, iar vicepreședintele Traian Bodea a fost prezent la deschidera anului școlar la Colegiul „Onisifor Ghibu”.

Președintele Consiliului Județean a participat la festivitățile organizate de școala Szacsvai Imre, cu ocazia deschiderii noului an școlar. În prezența a sute de elevi, părinți și cadre didactice, Pásztor Sándor a vorbit despre necesitatea demersurilor susținute ale autorităților în asigurarea calității procesului educativ. „Față de copiii noștri avem datoria de a creea condiții optime pentru derularea unui proces educativ de calitate. Aceasta trebuie să fie o preocupare constantă a factorilor de decizie, a autorităților nu doar a cadrelor didactice”, a spus președintele Consiliului Județean Bihor.

Alături de peste 1.800 de elevi, părinți și cadre didactice, Traian Bodea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, le-a urat mult succes în noul an elevilor Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea. „ Mă bucur că în județul nostru avem un nou colegiu național, rezultatul muncii asidue depuse de conducerea colegiului, de cadrele didactice dar și de elevi. Ne mândrim cu dumneavoastră deoarece se aud doar lucruri pozitive despre colegiul „Onisifor Ghibu” în ultimii ani ceea ce înseamnă că sunteți în ascensiune. Felicitări, tuturor!”, a spus Traian Bodea. Potrivit metodologiei, pentru a obține titulatura de „colegiu naţional”, unităţile de învăţământ liceal trebuie să îndeplinească anumite criterii, printre acestea, contribuţia deosebită pentru dezvoltarea învăţământului, performanţele obţinute de elevii unităţii şi istoria de minimum 75 de ani ca liceu.

Noul an școlar va fi structurat astfel: semestrul I (9 septembrie – 20 decembrie), semestru II (13 ianuarie – 12 iunie 2020), cursurile fiind dispuse pe durata a 35 de săptămâni. Vacanţa de iarnă va fi cuprinsă între 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020, iar cea de primăvară va debuta în 4 aprilie și se va încheia în 21 aprilie. Vacanța de vară va începe în data de 13 iunie 2020. Clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 26 octombrie – 3 noiembrie 2019. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, anul şcolar se încheie în data de 29 mai 2020, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 5 iunie 2020. Pentru clasele din învăţământul liceal – filiera tehnologică, cu excepţia claselor mai sus-menționate şi pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar cuprinde 37 de săptămâni de cursuri.