Prin intermediul proiectului, tinerii orădeni s-au familiarizat nu numai cu personajele care au sculptat parcursul cultural și istoric al regiunii Transilvania, ci au vizitat edificii emblematice precum Cetatea Brașovului, Biserica Neagră, Castelul Bran, Castelul Peleș, dar și prima școală ardelenească cu predare în limba română.

Cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, orădeanca Miorița Săteanu a pus la punct, în cele mai mici detalii, o tabără pentru elevi și studenți. „Ne-am propus să îi familiarizăm pe tinerii orădeni cu momentele, edificiile și personalitățile care au contribuit la dezvoltarea educaţiei și la transmiterea tradiţiilor multiculturale artistice și folclorice ale țării. Diversitatea și mai ales frumuseţea din inima Transilvaniei i-au impresionat pe tineri”, a precizat Miorița Săteanu, cordonatorul proiectului. La Brașov, tinerii au vizitat sediul Consiliului Local, unde l-au întâlnit pe viceprimarul Mihai Costel, Biserica Neagră, cel mai mare lăcaş de cult în stil gotic din sud-estul Europei, unde au participat la un concert de orgă din care nu au lipsit operele compozitorilor Dietrich Buxtehude, Bach și Cezar Franck, interpretate de organistul Eckart Schandt. În Cetatea Brașovului, participanții au mai vizitat Turnul Alb și Turnul Negru.

Activitate cultural educativă

O activitate educativă le-a fost oferită tinerilor prin lansarea cărţii ,,Stop poluarea “. La eveniment, poeta Victoria Furcoiu a recitat versuri din volumele apărute în diferite librării din ţară. Tinerii au vizitat de asemenea, Castelul Bran, Cetatea Râșnov, Castelul Peleș, reședință a regilor României. În curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului, tinerii au vizitat prima școală ardelenească, atestată în 1390 prin bula papală emisă de Bonifaciu al IX-lea. Aici au fost predate copiilor primele lecții în limba română și tot acolo s-au scris prima cronică cu subiect românesc, prima gramatică românească. Participanții au luat parte și la programul de divertisment, mişcare și sport din ,,Parcul Aventura”, care conţine 130 jocuri, poduri suspendate și trasee pentru tiroliană.

Mădălina Venter