120 de artiști, zeci de anticari, meșteri populari și producători locali vor fi prezenți în perioada 22-25 august, în Lugașu de Jos, la cel mai vechi târg din Transilvania. 

Încurajați de sprijinul financiar primit din partea Consiliului Județean Bihor prin Fundația Euroregiunii Bihor – Hajdu Bihar și alți sponsori, organizatorii au marcat începutul târgului printr-o deschidere oficială, o adevărată recepție, cum se întâmplă la marile evenimente, alături de invitații Traian Bodea-vicepreședintele CJB, Derzi Ákos-senator, Tóth Ferenc-primarul orașului Komádi, preoți parohi și consilieri locali ai comunei Lugașu de Jos.

 

Amenajat pe o suprafață de aproape 10 hectare ’’Târgul Corvinilor – Târgul de 500 ani” și-a deschiz azi porțile. ’’Scopul principal al evenimentului este încurajarea circulației operelor și produselor artistice, tradiționale și culturale, dar și susținerea artiștilor: dansatori, formații, cântăreți, respectiv meșteri populari.‘’, a precizat Traian Bodea, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

 

La fel ca anul trecut, Târgul Corvinilor este împărţit în şase zone: obiecte noi, antichităţi, meşteri populari, alimentaţie publică, încălţăminte, plus un parc de distracţie. Organizatorii au pregătit o mulțime de surprize: concerte şi spectacole, concursuri şi ateliere cu meşteri populari şi artizani, care îşi vor prezenta meşteşugul celor dornici să înveţe diverse îndeletniciri, de la împletit nuiele până la olărit sau brodat. Elementul de noutate din anul acesta îl constituie derbyul rablerol un concurs de viteză şi îndemânare la care sunt aşteptaţi toţi cei interesaţi. Concurenții se vor bate pentru un butoi cu 200 de litri combustibil pus la dispoziţie de unul dintre sponsori.

Cele patru zile de sărbătoare se vor încheia, duminică 25 august, la lumina focurilor de artificii.