UPDATE 4

Caravana florilor a ajuns la Săcueni, destinaţia finală. Sute de bihoreni au însoţit alaiul de-a lungul celor mai importante localităţi de pe Valea Ierului. La Săcueni, spectacolul abia acum începe. Localnicii şi autorităţile au întâmpinat alaiul din care au făcut parte majorete, dansatori, dar şi husari, şi l-au condus spre stadion. 17 formaţii vor evolua pe scena amplasată pe stadionul din Săcueni, iar de la ora 21, legendara trupă Bikini va susţine un concert pentru publicul bihorean. Potrivit tradiţiei, carul comun al județului Bihor și al guvernării Hajdú-Bihar va rămâne pe Valea Ierului, anul acesta, la Săcueni. Tema aleasă de maeştrii florali pentru realizarea compoziţiei simbolizează familia, tradiţiile şi îndeletnicirile locuitorilor celor două regiuni.

UPDATE 3

Alaiul carelor alegorice a pornit deja spre Săcueni, acolo unde autorităţile locale au pregătit un program complex pentru cea de-a XIV-a ediţie a evenimentului Fereastră deschisă spre Europa. Compoziţiile florale au staţionat însă, şi în comuna Diosig, unde anul trecut, carul comun al Consiliului Judeţean Bihor şi al guvernării Hajdú-Bihar a rămas expus la intrarea în localitate, amintind turiştilor de specificul vini-viticol al zonei.

 

UPDATE 2

Zeci de locuitori din Roșiori au așteptat sosirea caravanei carelor alegorice. Pentru prima dată în ultimii 14 ani, în cadrul evenimentului „Fereastră deschisă spre Europa”, alaiul s-a oprit și în localitatea Roșiori. Edilul, Kelemen Zoltán, și-a întâmpinat oaspeții cu delicioasele pogăci din bucătăria maghiară.

UPDATE 1

Carvana carelor alegorice a pornit spre Roșiori. La Tămășeu, alaiul a fost întâmpinat de primarul Matyi Miklós, iar locuitorii și vizitatorii serviți cu colaci tradiționali. „Este extraordinar că anul acesta și locuitorii comunei Tămășeu pot să admire aceste adevărate creații artistice deoarece acum, carele alegorice nu sunt doar în trecere în periplul lor pe Valea Ierului, ci staționează preț de o jumătate de oră în fața primăriei”, a precizat Matyi Miklós. La Tămășeu au evoluat ansamblul folcloric Gilice și trupa de majorete Odyssey.

 

 

 

 

Pentru cei ce au ales să călătorească, joi, pe DN 19, în direcția Săcueni, drumul se va dovedi o experiență plăcută. Un convoi din care fac parte șase care îmbodobite cu sute de mii de flori traversează localitățile importante din Valea Ierului.

Alaiul a pornit în jurul orei 11 din Oradea, pentru ca la miezul zilei să facă primul popas, în localitatea Biharia. În centrul comunei are loc un program artistic din care nu lipsesc dansurile populare maghiare prezentate de elevii școlii din Biharia. De asemenea, husarii din Sâniob s-au alăturat caravanei, care va ajunge în jurul orei 13, la Tămășeu. Administratorul județului Bihor, Szabó József, directorul adjunct al Fundației Euroregiunea Bihor-Hajdú-Bihar, Pető Dalma, și viceprimarul comunei Biharia, Nemes Francisc le-au adresat, celor prezenți, câteva cuvinte.

Potrivit reprezentanților Fundației Euroregiunea Bihor-Hajdú-Bihar, de la ora 12, caravana se va afla în Biharia, de la ora 13 în Tămășeu, iar de la ora 14 în Roșiori. La ora 15, carele alegorice vor ajunge la Diosig, iar la ora 16 în Săcueni. În fiecare dintre localități va avea loc un program artistic. De la ora 17, caravana va porni spre stadionul din Săcueni unde autoritățile au pregătit mai multe activități pentru vizitatori. „Compoziția florală comună a județului Bihor și a guvernării Hajdú-Bihar duce mai departe tradiția începută, anul trecut, care simbolizează, totodată, înțelegerea și colaborarea tot mai strânsă între cele două regiuni”, afirmă reprezentanții celor două autorități județene. Cinci dintre carele alegorice se vor întoarce, în această seară, în Ungaria prin punctul de trecere Létavértes, iar carul comun al județului Bihor și al guvernării Hajdú-Bihar va rămâne, pentru următoarele 12 luni, la Săcueni.

Veres Diana