În perioada 12 – 16 august, la inițiativa Asociației Pro Săcuieni, ștrandul termal și terenul de fotbal din Săcuieni vor găzdui o tabără de fotbal, la care vor participa aproximativ 30 de copii din zona orașului. Proiectul este derulat cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean Bihor.

Scopul programului este de a oferi posibilitatea copiilor să se cunoască în special prin intermediului sportului, respectiv fotbalul, să lege prietenii pe termen lung și să ia parte la un schimb de exeperiențe interculturale. Activitățile programului sunt destinate dezvoltării perseverenței, dexterității, abilităților fizice ale copiilor și, nu în ultimul rând, să îi ajute să devină sportivi mai performanți.

,,Oaspeții au sosit luni, iar după prânz a început antrenamentul, prima dată pe terenul cu gazon sintetic. Marți au avut loc antrenamente mai complexe, pe grupe de vârste diferite. În timpul liber copiii iau parte la scăldat, la ștrandul termal local. Tabăra este menită să ajute participanții să petreacă mai puțin timp în fața calculatorului, să renunțe la instrumentele online, deoarece sportul este important pentru menținerea sănătății”, a spus Erdei Emeric, responsabilul de proiect.

Antrenamentele sunt derulate de patru antrenori, doi din Ungaria și doi din Săcueni. Joi seara va avea loc și o activitate de prăjit slănină, alături de părinții copiilor. Vineri se vor desfășura meciuri între echipe, iar după masa, oaspeții din Esztár vor pleca acasă.

Mădălina Venter