Stagiunea 2019 – 2020 va fi deschisă de echipa Teatrului Regina Maria la începutul lunii septembrie. Până la finalizarea lucrărilor de modernizare a scenei de la Sala Mare, spectacolele vor avea loc la Sala Arcadia, Casa de Cultură a Sindicatelor, Filarmonica de Stat Oradea, Sala „Florica Ungur” și pe Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea, a anunțat conducerea.

Primul weekend din luna septembrie este marcat de spectacolul cel mai recent montat la Teatrul Regina Maria, ,,Sunetul muzicii” – un musical plin de farmec, care deschide calea spre o călătorie magică în tărâmul copilăriei. Copiii care joacă în spectacol formează două distribuții, așa că spectatorii sunt așteptați atât în data de 6, cât și în 7 septembrie, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. În data de 8 se va monta ,,Pinocchio”, adaptare după Carlo Collodi, în regia Adelei Moldova, la Sala Arcadia.

În 18 septembrie, publicul va face cunoștință cu ,,Domnișoara Iulia”, spectacol care prezintă un conflict și de clase sociale, și de gen, dincolo de un orizont erotic foarte pregnant și pus în prim-plan. Două zile mai târziu se va juca ,,În inima nopții – Episodul Macbeth”, spectacol care urmărește doi oameni, domnul și doamna Macbeth, plecați pe drumul fără întoarcere al distrugerii de sine. În 20 și 21 septembrie copiii vor fi cei răsfățați, deoarece li se pregătesc reprezentații de top la spectacolul ,,Frumoasa și bestia”.

,,O poveste foarte simplă”, de Maria Lado, se va juca în seara zilei de 22 septembrie, iar ,,Escu…”, un spectacol cu momente hazlii și în același timp pline de tâlc, va fi montată la Casa de Cultură a Sindicatelor marți, 24 septembrie. ,,Vrăjitorul din Oz” este ultima piesă pentru copii din programul lunii septembrie, iar ,,Capcana lui Hamlet” și ,,Îndrăgostiții din Ancona” vor închide seria de reprezentații pentru adulți.

Pentru octombrie, Teatrul Regina Maria a anunțat un program cel puțin la fel de atractiv. ,,Sunetul muzicii”, ,,Povești populare maghiare”, ,,Domnișoara Iulia”, ,,Variațiuni enigmatice” și ,,Avalanșa” sunt spectacolele pentru care puteți opta. De asemenea, în octombrie va avea loc și prima premiera din această stagiune, cea a spectacolului ,,Zloată sau Viitorul președinte al României” – un pamflet socio politic de Radu Popescu, în regia lui Eugen Țugulea, care va avea loc în 10 octombrie, la Sala Arcadia.

Spectacolele Trupei Iosif Vulcan vor începe, în general, de la ora 19:00, cu excepția celor care vor avea loc pe Scena Mobilă amplasată în Cetatea Oradea, care vor începe de la ora 21:00, și spectacolul „Avalanșa”, care va avea loc în data de 20 octombrie, la Sala „Florica Ungur”, de la ora 20:00. După această reprezentație, spectacolul „Avalanșa” se va juca în data de 23 octombrie la Teatrul Odeon din București, în cadrul ediției din acest an a Festivalului Național de Teatru. Spectacolele Trupei Arcadia se vor juca în exclusivitate la Sala Arcadia și vor începe de la ora 11:00.

Biletele s-au pus deja în vânzare și pot fi achiziționate online de pe www.biletmaster.ro, iar de la Agenția Teatrului începând de luni, 19 august. În această stagiune, programul Agenției este de marți până vineri în intervalul orar 12:00 – 18:00, în weekend între orele 10:00-13:00, iar numărul de telefon pe care îl puteți apela pentru mai multe informații și rezervări de bilete este 0372 368 475. Vă reamintim că puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte de spectacol de la intrarea în sala unde acesta se va desfășura.

Larisa Patricia Herlaș