Asociația Bihor West Professional și-a îmbogățit oferta educațională, pentru noul an școlar, cu patru clase profesionale noi, în sistem dual.

Astfel, la Cadea se înființează două clase, una cu profil de sudură și alta cu profil de mecanic utilaj greu, la Colegiul Tehnic ,,Unirea” din Ștei va exista o clasă de mecanici auto, iar o clasă de zidari va completa oferta Colegiului Tehnic ,,Constantin Brâncuși” din Oradea. Împreună cu clasele existente deja, Bihor West Professional va școlariza aproximativ 100 de elevi în sistem dual. Cu ajutorul Asociației, elevii vor beneficia de o infrastructură didactică modernă, care include un simulator de sudură de ultimă generație și a un UniTrain pentru electricitate, aflate în custodia Liceului Tehnologic nr.1 din Cadea.

Cursuri și pentru adulți

Tot din toamna acestui an vor demara și cursurile de formare profesională a adulților, pentru meseriile de sudor, electrician joasă tensiune, instalator, dulgher și fierar betonist, meserii cerute atât de către membrii Asociației Bihor West Professional, cât și de către terți. ,,Toate încasările din aceste cursuri vor fi direcționate spre achiziționarea de simulatoare și aparate de sudură, dar și pentru utilarea laboratoarelor de electrică, instalații și mecanică. Din 2020, Asociația Bihor West Professional, împreună cu partenerii ei, va susține înființarea de noi profile în sistem dual, cerute de către companii importante, stabilite în Bihor”, anunță conducerea Consiliului Județean. Acestea vor fi clase de electricieni, instalatori și tinichigii-vopsitori, meserii foarte căutate pe piața muncii.

Asociația Bihor West Professional a luat ființă la inițiativa Consiliului Județean, în octombrie 2018, și are ca membri și parteneri cele mai importante companii din Bihor: Eberspaecher, Faist Metalworking, Selina, AutoBara, Drumuri Orășenești, Nidec, Modular Building Solutions și Isoplus.

Larisa Patricia Herlaș