Tradiționalul festival – concurs ,,Dorel Codoban”, ajuns la ediția a VII-a, se va desfășura duminică, 18 august, pe platoul din Roșia, începând cu ora 14:30.

La evenimentul organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Bihor pot participa soliști instrumentiști amatori, cu vârsta cuprinsă între 15 și 50 de ani. Potrivit regulamentului, concurenții vor prezenta două piese de joc, doar cu acompaniament de tobă.

Cei care vor impresiona juriul pot obține premii în bani – în valoare de 500 lei, 400 lei, respectiv 300 lei, iar cel mai talentat concurent se va alege cu marele premiu pus în joc: o vioară cu goarnă, dotată cu aparat Suprahon, realizată de meșterul Marius Mihuț din Cihei.

Concursul se va desfășura sub formă de spectacol cu public, întregul festival fiind televizat. Fișele de înscriere și informațiile referitoare la desfășurarea concursului se pot obține de la sediul CJCPCT, din Piața 1 Decembrie nr. 12, la numărul de telefon/fax 0259.413.922/ 0259.268.680 sau făcând o solicitare pe e-mail: centrul.cultural.bihor@gmail.com.

Larisa Patricia Herlaș