Marți, 13 august, între orele 09.00 – 13.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” va organiza ,,Ziua Porţilor Deschise” atât la sediul unităţii, situat pe strada Avram Iancu, cât şi la sediile tuturor subunităţilor din judeţ.

Cei dornici să accepte invitația pompierilor de a participa la Ziua Porților Deschise vor lua parte la o serie de exerciţii demonstrative, la prezentarea tehnicii şi mijloacelor de intervenţie specifice, precum şi la sesiuni de informare preventivă, cu scopul diminuării vulnerabilităţii acestora în faţa riscurilor generatoare de situaţii de urgenţă.

Zi fără ghinion

Începând cu anul 2011, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă s-a alăturat iniţiativei derulate la nivel european, stabilind ca în fiecare zi de marţi 13 să fie organizată „Ziua Informării Preventive”. Desfăşurate sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, activităţile ce au loc în această zi urmăresc conştientizarea cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi prin nerespectarea măsurilor de prevenire a diferitelor situaţii de urgenţă şi familiarizarea acestora cu regulile de comportare menite a le proteja viaţa şi bunurile.

În acest context, în data de 13 august, Inspecţia de Prevenire a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Crişana” al judeţului Bihor va desfășura activități de informare și pregătire a populației la taberele de elevi din Șoimi și Șuncuiuș, precum și la supermarketuri și în zone cu public numeros din Oradea, Aleșd, Chișcău și Beiuș.

,,În cadrul acestor activităţi, bihorenilor le vor fi prezentate riscurile generatoare de situaţii de urgenţă la nivelul județului, modalitatea în care unele dintre acestea pot fi prevenite şi modul în care trebuie să se comporte în cazul declanşării anumitor tipuri de riscuri, informații cu privire la campania de interes public de educare a populaţiei <<Urgenţa este pentru Urgenţe>> și la campaniile naţionale de informare şi educaţie preventivă R.I.S.C. <<Siguranţa NU e un joc de noroc!>>, <<Mai bine previi, decât să nu fii!>>, fiind totodată distribuite în acest sens broşuri, flyere, afişe şi pliante”, a transmis maior Camelia Roșca, de la ISU ,,Crișana”.

Larisa Patricia Herlaș