Mii de oameni și-au dat întâlnire, în weekend, la Way Too Far Rock Festival, desfășurat în comuna Ineu, județul Bihor. Trupe ca N.O.R., Coma, Iris, Dirty Shirt, Crazy Town, Bucovina sau Vița de Vie au asigurat atmosfera unică a Festivalului.

Inițiat în Bistrița, Festivalul a ajuns și pe tărâm bihorean la cea de-a treia ediție, când domeniul Kings Land s-a transformat, vreme de trei zile, într-un spațiu de relaxare și distracție pentru iubitorii de rock. Aceștia au avut la dispoziție mult spațiu verde, locuri special amenajate pentru destinderea pe malul lacului și posibilitatea să facă echitație, să joace golf sau să încerce zboruri de agrement deasupra orașului Oradea. De asemenea, zona de food court și baruri a fost una diversificată, astfel încât să satisfacă toate gusturile. Moszkva, Columbus Cafe, Gekko Pub, restaurantul Kings Land, Vezuz, A la Chef, D’ale Porcului, MEATic, Bavaria Pub, Casa Tradițională, Dulciurile Copilăriei și Yoyo IceCream au dat ,,gust” evenimentului.

Cei care au ales să vină la festival cu mașina personală sau pe motor au avut locuri de parcare suficiente în zonă. Cine a preferat să lase mașina acasă, a putut să ia unul dintre autobuzele OTL din Oradea, care au efectuat curse speciale până la Ineu și retur, prețul unei curse fiind de 5 lei.

Participanții au intrat în atmosfera de festival, vineri, cu The Details, Kunnstra, N.O.R., Coma, Omul cu Șobolani, Implant pentru Refuz și 7 Pași. Sâmbătă, ,,festivaliștii” au cântat alături de Riot Monk, Luna Amară, Iris, Dirty Shirt, Crazy Town și Punkarta, iar duminică au urcat pe scenă Times of Need, Aurora, Altar, Bucovina, Vita de Vie și Frații Jdieri. În toate cele trei zile, concertele s-au încheiat spre dimineață, cu muzica mixată de unul dintre DJ-ii invitați: Hefe, Lucian Bodescu și Camel.

,,Mi-am cumpărat abonament pentru toate cele trei zile și nu regret deloc. În ciuda faptului că este foarte cald, atmosfera este minunată. Văd aici o comunitate de oameni faini, organizarea este reușită, iar muzica e exact pe gustul meu. Cred că astfel de evenimente ar trebui să aibă loc mai des în județul Bihor. Și la noi s-ar putea ține evenimente de amploare, la fel ca în alte județe. Eu cred că WTF Festival este un început bun pentru ca asta să se întâmple”, a declarat, pentru NewsBihor, una dintre participante.

Evenimentul s-a desfășurat în Bihor cu sprijinul Consiliul Județean, prin Discover Bihor, și al Primăriei comunei Ineu.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Facebook WTF – Way Too Far Rock Festival