Organizatorii Carnavalului Florilor, eveniment ce debutează în zilele următoare la Debrețin, anunță un program deosebit pentru ediția din anul acesta.

La conferința de presă care a avut loc luni, pentru anunțarea detaliilor manifestării, au participat președinții consiliilor județene din Bihor și Hajdú-Bihar, Pásztor Sándor și Pajna Zoltán, viceprimarii Florin Birta și Komolay Szabolcs, directorul executiv al societății non-profit Főnix, specializată în organizarea de evenimente, Bódor Edit, dr. Nagy Gergely Sándor, directorul Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. și Kovácsné Vas Judit, de la Gyermekváros Egyesület/Asociația Orășelul Copiilor.

Județul Bihor va avea șase care alegorice, dintre care unul comun cu cel al județului înfrățit Hajdú-Bihar. Dacă anul trecut s-a mizat pe promovarea Văii Ierului și a identității acestei microregiuni bihorene, ediția de anul aduce în prim-plan familia și creștinătatea. Președintele Pásztor Sándor a precizat faptul această sărbătoare a florilor se va întinde, în Bihor, pe o perioadă de opt zile. Programul va fi completat de concerte, spectacole și concursuri interactive pentru copii. De asemenea, cofetarii vor avea sarcina de a realiza ,,Prăjitura Art Nouveau” și „Tortul Țara Bihorului”, ce vor putea fi degustate, gratuit, la Fan Ice și Bacio Dolce, în 19 – 21 august, orele 17.00 – 20.00.

Programul complet al evenimentului îl găsiți aici: https://agentianewsbihor.ro/2019/08/07/carnavalul-florilor-la-editie-aniversara/.