PNL-istul Dacian Foncea refuză să le răspundă pacienților. Bihorenii care doresc să cunoască punctul de vedere al managerului Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu” cu privire la neregulile depistate de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Bihor la cantina acestui spital trebuie să mai aștepte deoarece, contactat telefonic, fostul consilier județean PNL a refuzat să răspundă la întrebări, solicitând, în schimb, ca acestea să îi fie furnizate în scris, pentru a răspunde, probabil, în 30 de zile.

Vă reamintim că în data de 25 iulie, DSVSA Bihor a emis Ordonanța de suspendare a activității cantinei Spitalului Municipal din Oradea, din cauza mizeriei găsite în bucătăria spitalului și a condițiilor necorespunzătoare de manipulare și păstrare a materiilor prime și a mâncărurilor gătite, fapt ascuns multă vreme de ,,managerul” Dacian Foncea.

Iată ce întrebări a dorit să adreseze NewsBihor conducerii PNL a Spitalului Municipal din Oradea:

  1. De ce ați permis funcționarea cantinei Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu” în condiții necorespunzătoare?
  2. În ce măsură a fost pusă în pericol starea de sănătate a pacienților de condițiile igienice necorespunzătoare depistate la cantina Spitalului?
  3. De ce ați decis externalizarea serviciilor de asigurare a hranei pacienților?
  4. Ce se va întâmpla cu angajații de la bucătărie?
  5. Ce firmă de catering asigură, în acest moment, hrana pacienților?
  6. Pe ce perioadă a fost semnat contractul cu firma respectivă și care a fost procedura de atribuire?
  7. La ce sumă se ridica meniul zilnic pentru un pacient atunci când serviciul de hrană era internalizat și ce preț are acesta în prezent?
  8. Care este rolul bucătăriei de rezervă, pe care doriți să o amenajați, conform declarațiilor dvs?
  9. Cine a decis și pe ce bază a decis ca cina pacienților să fie rece?

Accesul liber și neîngrădit la orice informații de interes public este asigurat prin legea nr. 544 din 12 octombrie 2001. În baza acestei legi, reporterul NewsBihor a încercat să poarte un dialog civilizat cu Dacian Foncea, managerul PNL-ist al Spitalului Clinic Municipal ,,Dr. Gavril Curteanu”, despre neregulile și problemele constatate de autoritățile sanitar-veterinare și pentru siguranța alimentelor la cantina Spitalului.

Deși legea spune că informațiile solicitate verbal pot fi furnizate pe loc sau în termen de 24 de ore, reporterul a fost tratat cu aroganță și trimis să solicite în scris informațiile de interes public. Astfel, termenul în care cererea poate fi soluționată crește până la 30 de zile.

NewsBihor

FOTO: Jurnalul Bihorean, www.bihon.ro