Centrul de performanţă SHOGUNUL Oradea a organizat ediția cu numărul 32 a ,,stagiului centralizat de pregătire” inserată în cadrul evenimentului sportiv ,,Cantonament de pregătire KARATE – 2019 – Tabăra de vară” de la Costinești. Cantonament susținut de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Cei mai reprezentativi karateka ai echipei de karate shotokan de la centrul de performanţă SHOGUNUL Oradea, cât şi cei de la sportul de masă prin cercul de Karate Modern al Palatului Copiilor și Elevilor Oradea, au întreprins un cantonament pentru pregătire fizică și tehnică în perioada 18 iulie – 02 august, la Costinești, într-un stagiu centralizat de pregătire. La această acțiune au fost prezenți 38 de sportivi și 2 antrenori. Timp de 14 zile zile sportivii antrenați de prof. Vaida Ioan 8 Dan Karate şi Vaida Elena 4 Dan Karate au tras din greu pentru a fi în cea mai bună formă la concursurile din a doua parte a anului.

Cantonamentul a fost destinat în special sportivilor care participă la evenimentele competiționale din a doua parte a anului, prioritate au avut sportivii care sunt la grupa de performanță urmați de restul sportivilor aflați în formare. Sportivii orădeni au efectuat câte două antrenamente zilnic, cu un cumul total de 6 ore de pregătire pe zi, dimineaţa era primul antrenament de la ora 05.00 la 08.00, abordându-se partea de karate – legată de autoapărare, îmbinată cu elemente din școlille de arte marțiale (Karate -Jitsu, Ju-Jitsu şi Tai-Jitsu respectiv Kobudo şi Krav Maga, lupta la sol în general), respectiv seara de la orele 17.00 la 20.00, abordându-se partea de karate sportiv – adică competiţional, arbitrajul – de competiţie, kata şi kumite – pentru competiţie.

La final, karateka clubului au susţinut un examen de grad – centuri avansate după standardele ridicate ale clubului. ,,Aprecierea probelor de examen au constat în: Kihon, Kata, Kumite, Teorie, Testul Aptitudinilor Fizice-Sportive se face cu note de la 10 la 1, nota minimă de admitere pentru fiecare dintre probele de examen a fost 6 (şase). Acumulările din stagiul de la malul Mării Negre îi vor ajuta pe sportivii orădeni pe parcursul competiţiilor ce urmează în această toamnă”, a specificat prof. Ioan Vaida – coordonator proiect.

Mădălina Venter