În perioada 29 iulie – 2 august 2019, în cadrul campusului Liceului Teologic Penticostal Betel Oradea, a avut loc evenimentul Școala Biblică de Vară ,,Toate pânzele sus!”, pentru copiii cu vârsta între 4-12 ani. Proiectul a fost sprijinit de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

La acest eveniment au participat zilnic peste 200 de copii și 70 de voluntari. Organizatorii și-au propus trei aspecte: punerea la dispoziție a unui cadru adecvat învățării și practicării activităților sportive, implicarea voluntarilor în lucrarea cu copiii și interacțiunea între tineri, iar al treilea aspect este reprezentat de crearea unei posibilități pentru părinți de a-și trimite copiii la o activitate educativă de calitate, desfășurată într-un cadru organizat și totuși orientată spre copii.

Într-un decor specific temei ,,Toate pânzele sus!”, copiii au participat la activități specifice grupei de vârstă, au învățat diverse lucruri despre creație, au confecționat diverse articole cu temă maritimă și au învățat mai multe cântece. De asemenea, ca amintire a participării la eveniment au primit câte o diplomă și un tricou personalizat. Toți participanții la eveniment au primit zilnic câte un sandviș și câte un fruct, astfel încât cele aproximativ 4 ore în care s-a desfășurat zilnic evenimentul să fie cât mai plăcute. ,,Timpul petrecut în aceste 5 zile a fost de bună calitate, astfel că în ultima zi a evenimentului au fost prezenți 265 de copii. Toți au fost încântați de decor și de activitățile desfășurate, iar alături de părinți au solicitat ca un astfel de evenimet să fie organizat și anul viitor”, a specificat Cosmin Chirilă, responsabil de proiect.

Mădălina Venter