Comunicatul trimis, în urmă cu câteva zile, de către Biroul de presă al PNL Bihor cu privire la lucrările de așternere a covoarelor asfaltice pe drumurile județene este numit ,,un grosolan derapaj în materie de informare corectă a cetățenilor” de către reprezentanții Consiliului Județean Bihor, care au pus la dispoziție date și cifre reale referitoare la proiectul în cauză.

Legislativul județean are în administrare 898 de kilometri de drum, care necesită lucrări de întreținere, astfel încât traficul rutier să se desfășoare în condiții normale. ,,Prin programul de realizare a covoarelor asfaltice pe rețeaua de Drumuri Județene Bihor, începând cu anul 2018 a fost impus un ritm mai susținut a acestor lucrări de reabilitare a îmbrăcăminților asfaltice ușoare pe rețeaua rutieră aflată în administrare. Astfel, în anul 2018 au fost realizate covoare asfaltice pe o lungime de 63,78 km. În anul 2019 acest program se continuă într-un ritm și mai susținut, alocându-se sume din bugetul Consiliului Județean Bihor în valoare de 28,35 milioane lei pentru aceste lucrări. Această sumă ne va permite realizarea de covoare asfaltice pe circa 130 km de drumuri”, explică Adrian Simon, purtător de cuvânt al Consiliului Județean.

Informare vs. dezinformare

,,Dezinformarea este evidentă tocmai fiindcă în ziua ședinței ordinare din iulie, toți consilierii județeni au primit materialul intitulat «INFORMARE privind derularea programului de realizare a lucrărilor de covoare  asfaltice pe  drumurile județene din Bihor».  Semnatarii  comunicatului menționat au reintrat în zona decredibilității dând publicității faptul că porțiunea de drum dintre localitățile Râpa și Tinca este  «în stare dezastruoasă», omițând cu bună știință sau din lipsă de comunicare internă să precizeze că drumurile județene din zona Salonta – Tinca au mai multe secțiuni ce vor fi reabilitate anul acesta”, acuză conducerea CJ Bihor, prin intermediul unui comunicat de presă semnat de Simon. Anaxa la Informare drumuri jud

Tot la categoria ,,dezinformare” a fost adăugată și acuzația potrivit căreia asfaltările s-ar face pe criterii politice. ,,Chiar dacă la pregătirea materialelor în cauză nu s-au avut în vedere în niciun fel astfel de elemente, la o privire mai atentă, majoritatea dintre aceste drumuri sunt pe teritoriul unor UAT-uri conduse exact de primari ai PNL”, a atras atenția purtătorul de cuvânt. Acest lucru reiese și din tabelul pus la dispoziție de Consiliul Județean. (vezi mai jos)

,,Avem speranța că liderii partidului menționat (nr. PNL) vor comunica mai eficient pentru a nu da publicității voit sau în neștiință de cauză informații departe de adevăr, ori dacă intenționat folosesc fake-news-ul ca stindard al comunicării, precizăm că instituția noastră va rămâne la datele statistice reale”, este mesajul de final transmis de CJ Bihor, prin intermediul comunicatului de presă.

Larisa Patricia Herlaș