Duminică, Asociația Pro Rev Egyesulet a organizat cea de a XIV-a ediție a ,,Întalnirii cu fii satului”, la Vadu Crișului. La evenimentul sprijinit de către DDIP Bihor au participat circa 150 de persoane din țară și din străinătate, în frunte cu delegațiile comunelor înfrățite: Körösszegapati, Szekkutas și prietene Révfülöp și Hajduszoboszló din Ungaria.

Duminică dimineața, începând cu ora 10.30, la biserica reformată din localitate a avut loc o slujbă religioasă, oficiată de către Papp Csaba, preot al bisericii reformate din Vadu Crișului. Totodată, cei prezenți au fost salutați pe rând de către inginerul Hasas Ioan, viceprimarul comunei Vadu Crisului, președintele Asociației Pro Rev Vadu Crișului, deputatul Szabó Ödön, consulul Ungariei la Cluj Napoca, precum și de Kondor Geza, primarul comunei Révfülöp din Ungaria. Din partea celor plecați, cei prezenți la eveniment au fost salutați de către dr. Málnási Francisc din Cluj Napoca, fost profesor în Vadu Crișului și de către Pető Margit, care momentan trăiește în Episcopia Bihor.

În cadrul evenimentului, din partea Asociației Pro Rev Egyesulet au fost decernate două premii Pro Meritis, oferite anual unor persoane care sprijină comunitatea din Vadu Crișului. Unul i-a revenit lui Mihók G. Stefan, epitropul bisericii reformate din Vadu Crișului, iar celălalt lui Török Ștefan, din Oradea. În cadrul evenimentului bisericesc, corul orașului din Hajduszoboszló a oferit un program. După programul bisericesc în curtea bisericii a urmat depunere de coroane la bustul poetului Petőfi Sándor, după care la căminul cultural un program artistic în cadrul căreia și-au prezentat talentul membrii corului Bárdos Lajos Városi és Pedagógus Énekkar, Hajduszoboszló (Ungaria), eleva Dénes Jázmin și actorul orădean Meleg Vilmos.

Mădălina Venter