Ultima duminică din luna iulie a fost una deosebită pentru credincioșii Parohiei Ortodoxe Gepiș, care au participat la cea de-a VI-a ediție a Zilei Fiilor Satului, eveniment inițiat de părintele paroh Dan Marcel Iluța și de membrii Consiliului Parohial.

Ziua a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii de către un sobor de preoți din parohiile învecinate și a continuat cu săvârșirea unui parastas de obște pentru toți ctitorii și binefăcătorii lăcașului și cu oficierea Tainei Sfântului Maslu. La sfârșitul slujbelor toți credincioșii au primit, din partea parohiei, o icoană de binecuvântare cu Maica Domnului Ierusalimitissa.

,,După celebrările liturghice, într-un cadru festiv, au fost premiați nouă copii din cadrul parohiei, care au obținut locul I în anul școlar 2018 – 2019, premiile oferite din partea parohiei constând în diplome de merit, icoane, cărți de rugăciune, cărți teologice, dulciuri și o suma de bani ca aprecire pentru rezultatele meritorii ale tinerilor”, a spus părintele paroh.

Sărbătoarea s-a mutat, apoi, în curtea Bisericii, pe o scenă amenajată, unde s-a desfășurat Concertul de Pricesne și Cântări Bisericești. ,,Concertul a fost deschis de tânăra Oana Berdie, aflată la început de drum, dar cu un viitor ce se preconizează a fi luminos. A mai evoluat pe scenă Preacucernicul Părinte Marius Ciprian Pop, o voce minunată și un om deosebit, care a încântat auditoriul cu minunate pricesne și cântece pentru suflet”, au descris organizatorii.

Fiii Satului Gepiș se dorește a fi un eveniment – imbold pentru tânăra generație, cea responsabilă cu păstrarea unității de neam și de credință. Această ediție a manifestării a fost cofinanțată de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

Larisa Patricia Herlaș