La doar două luni după ce a efectuat o vizită în teren pe șantierul de pe autostrada A3, din Biharia, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a revenit, vineri, în Bihor pentru a vedea cum evoluează lucrările.

Însoțit de Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, prefectul județului, Ioan Mihaiu, directorul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Sorin Scarlat și directorul DRDP Cluj, Crina Lăușan, ministrul Transporturilor a analizat atent stadiul lucrărilor pe Lotul 3 aferent secțiunii 3C din Autostrada Brașov-Tg. Mureș-Cluj-Oradea, care se înscrie între localitățile Biharia, Satu Nou și granița româno-maghiară, în lungime totală de 5.35 kilometri.

Predare în trafic până de Crăciun

Acesta nu numai că s-a declarat mulțumit de calitatea lucrărilor efectuate de grupul de firme condus de Trameco, dar a apreciat și viteza cu care se muncește. ,,Nu avem ce comenta la acest șantier. Lucrurile merg impecabil. Se va devansa termenul de predare în trafic. Și, mai departe, mult succes ! O să vin și noaptea să văd cum lucrați”, a declarat ministrul cu rădăcini bihorene. Și asta pentru că pe șantier se lucrează atât ziua, cât și noaptea, în încercarea de a fi recuperate zilele în care, din cauza vremii, lucrările au fost suspendate.

,,Până acum ne-a cam încurcat vremea. Am avut vreo 32 de zile de ploaie din 60. Sperăm să avem vreme bună de aici încolo, astfel încât până la finalul anului să dăm lucrarea în trafic. Asta înseamnă că vom putea realiza conexiunea cu autostrada din Ungaria și vom ajunge până la ieșirea spre Oradea și spre Satu Mare”, a explicat Marian Dușescu, managerul de proiect.

Referitor la stadiul lucrărilor, Beniamin Rus, patronul Trameco a declarat că s-a realizat, până acum, aproximativ 20% din proiect. ,,Astăzi sau mâine venim cu stratul de balast peste stratul geotextil și vom ajunge la același nivel cu partenerii noștri din Ungaria”, a afirmat acesta.

,,Mobilizarea este exemplară. Felicitări antreprenorului român pentru că lucrează foarte bine. Sper să finalizăm și problema de pe Lotul 2 (nr. Chiribiș – Biharia), pentru că și acela a fost câștigat de Trameco, însă, din păcate, o firmă străină (nr. Strabag) a contesta procedura și acum așteptăm răspunsul instanței”, a mai spus Cuc, menționând, de asemenea, că pentru Lotul 1, Suplacu de Barcău – Chiribiș, urmează să fie semnat contractul în cel mai scurt timp.

Larisa Patricia Herlaș