Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, detaliile celui mai amplu program de executare a covoarelor asfaltice pe drumurile județene bihorene din 1990 până în prezent.

Minim 130,6 kilometri de drum și-a asumat să asfalteze conducerea Consiliului Județean până în luna octombrie a anului 2019. Ca acest lucru să fie posibil, la ședința ordinară a lunii iulie, care va avea loc în data de 30, va fi supus votului consilierilor proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului, astfel încât să se aloce aproape 30 milioane lei pentru realizarea acestor lucrări.

Ioan Mang a explicat că din cei 35,2 kilometri de drum programați să fie asfaltați, în total, în zona Marghita, au fost deja realizați aproximativ 20 kilometri. Firma care execută lucrările, S.C. Carier S.R.L. este responsabilă și pentru asfaltarea drumurilor județene din zona Aleșd, pe o distanță de 16,9 kilometri. În zona Aleșd, lucrările vor demara în luna august. Alți 18,6 kilometri vor fi asfaltați în zona Beiuș, 33,3 kilometri în zona Tinca și 26,6 kilometri în zona Oradea, după soluționarea contestațiilor.

,,Eu sper că la următoarea rectificare bugetară să reușim să alocăm și mai mulți bani, astfel încât să finalizăm 155,5 kilometri de covor asfaltic anul acesta. Dacă nu este posibil, atunci diferența de aproximativ 30 kilometri o vom realiza anul viitor. (…) Când vor fi terminate toate covoarele asfaltice și investițiile, atunci vom putea spune că avem drumuri bune în tot județul Bihor”, s-a arătat optimist Ioan Mang. Potrivit acestuia, prețul pentru un kilometru de covor asfaltic este de 220.000 lei.

La finalul conferinței de presă, Mang a mai anunțat că vineri vor fi prezenți în Bihor, pentru a vedea evoluția lucrărilor pe șantierul autostrăzii din zona Biharia, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și directorului CNAIR, Florin Sorin Scarlat.

Larisa Patricia Herlaș