În perioada 12 – 14 iulie, Asociația Club Sportiv Sequencia Motorcycling a organizat primul eveniment din cele trei care fac obiectul finanțării din partea Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor. Compeția a avut loc pe circuitul MotorPark din localitatea Adâncata, județul Ialomița.

,,În zilele de vineri și sâmbătă am participat la antrenamente și calificări. Cursa din ziua de duminică la care trebuia să particip a fost anulată din cauza ploii torențiale și va fi reprogramată cu ocazia evenimentului viitor, respectiv în perioada 6-8 septembrie, tot pe circuitul MotorPark. Și acest eveniment, etapa a V-a a campionatului, face parte din evenimentele care fac obiectul finanțării”, a precizat președintele asociației, Pridon Gheorghe Paul.

Proiectul are ca scop principal popularizarea motociclismului în general, a motociclismului viteză în special și expunerea riscurilor pe care le implică practicarea lui în mod neorganizat pe drumurile publice. Organizatorii, prin prezentul proiect, își propun creșterea siguranței în trafic rutier după conștientizarea pericolului iminent în cazul organizării curselor clandestine. Totodată, își mai propun participarea la etapele rămase de desfășurat din cadrul Romanian Motorcycling Competition, seminarii în aer liber atât în Oradea, cât și în Beiuș, Marghita, Valea lui Mihai. Comunitățile din orașele bihorene vor afla care sunt posibilitățile legale și locurile unde vor putea practica motociclismul.

Mădălina Venter