Este pentru a treia oară când mai mulți sportivi ai Clubului Gecko din Oradea vor putea participa la un program de pregătire în domeniul escaladei în Innsbruck, Austria, având sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Proiectul care face posibilă participarea, în perioada 24 – 28 iulie, a nouă sportivi ai Clubului Gecko în Innsbruck, la un centru de formare pentru cățărători se numește „Sportivi pregătiţi, cheia succesului – ediția a III-a” și beneficiază de finanțare din partea Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Bihor. ,,În Innsbruck se află cel mai mare centru de escaladă indoor și outdoor pe structuri artificiale din lume. Sportivii noștri vor avea parte atât de pregătire teoretică, cât și de pregătire practică, astfel încât aceștia să își formeze noi abilități și să își însușească tehnici ce contribuie la creșterea performanței, în vederea creșterii competitivității”, a explicat Lakatos Zsolt Gyula, responsabilul de proiect.

În ultimii doi ani, Clubul Gecko din Oradea a implementat cu succes trei proiecte: ,,Școala de escaladă la Oradea”, finanțat de Direcția Social Comunitară Bihor, ,,Pregătirea continuă, garanția succesului sportiv” și ,,Sportivi pregătiți, cheia succesului”, finanțate de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor.

Larisa Patricia Herlaș