În perioada 16 iulie – 21 iulie, Asociația CS Phoenix Săcuieni a organizat „Tabăra de sport şi meşteşuguri Phoenix 2019″, care a avut loc la Ştrandul Termal din Sânnicolau de Munte, judeţul Bihor. Proiect este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

La acest eveniment au participat în total 45 de persoane, dintre care 35 au participat la aproape toate programele organizate şi 10 persoane doar la programele de după masă. ,,S-au organizat o mulţime de antrenamente sportive – 3 antrenamente de karate si câte două de tir cu arcul- zilnic. Grupele de copii aveau în fiecare zi diferite funcţii de împlinit, ca de exemplu-grupă de curăţenie, grupă de organizatori de programe distractive, pentru care 2 membrii din fie care grupă acordau punctajul echipelor, pentru funcţiile îndeplinite. În tabără s-a format un spirit de echipă puternică, cea ce era şi scopul principal al taberei! Toţi participanţii, inclusiv conducătorul programului, au putut merge acasă din tabără mândri pentru că au învăţat ceva, atât despre spiritul de echipă, cât şi despre respectul faţă de colegi”, a specificat președintele Asociației CS Phoenix Săcuieni, Guba Iosif.

În afară de programele de sport, copiii au avut posibilitatea să-şi lărgească cunoştinţele cu privire la vechile meserii, ca împletit de papură și forjărit, şi să practice artele plastice, respectiv desenul, pe teme bine stabilite, formăndu-şi creativitate şi în acest domeniu. Programele taberei începeau cu alergarea şi gimnastica de dimineaţă de la orele 06.30, după care pe tot parcursul zilei erau ocupaţi cu mici programe, fiind împărţiţi pe 4 grupe de copii şi fiecare grupă era evaluată şi punctată la terminarea programelor, seara înaintea de culcare, la ora 22.00. În ultima zi de tabără, fiecare grupă a fost premiată, în funcţie de locul pe care a terminat în concursul echipelor, cu mici diferenţe în pacheţelele primite, important fiind faptul că punctajul a fost acordat de membrii echipelor.

Mădălina Venter