Cofinanțat de Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, cel mai recent proiect al Asociaţiei Cultură în Mişcare, Art Village a fost deschis, în weekend, de un concert de nai susținut de artistul Mădălin Luca.

Concertul de nai a adunat la Casa CiM din Parhida aproximativ 40 de persoane dornice să asculte, live, o combinație foarte originala și armonioasă între sunetele electronice generate de computer și folclorul interpretat la nai, concept intitulat Folklortronic. Naistul Madalin Luca, din Timișoara, a împlinit chiar în ziua concertului vârsta de 40 de ani, motiv pentru care a sărbătorit, așa cum îi place, prin muzică, alături de bihorenii veniți să îl cunoască.

În continuare, membrii Asociației desfășoară, în cadrul proiectului, o tabară de sculptură și land art. ,,În cadrul acestei tabere avem invitați patru artiști români care vor avea ocazia să pună, la propriu, piatra de temelie a primului proiect de artiști în rezidență din această parte a țării. Timp de zece zile, aceștia vor locui și vor lucra la Casa CiM, iar proiectul nostru prevede că, în cinci ani de zile, să avem aproximativ 50 de lucrări de artă pe care să le amplasăm în localitatea Parhida, realizând astfel o expoziție permanentă, în aer liber, cu sculpturi și instalații artistice”, a dezvăluit președintele Asociaţiei Cultură în Mişcare, Flavius Bunoiu.

Cei patru artiști invitați sunt Dan Daniel, din Bihor, Lorin Blaj, din Arad, Adrian Roșca, din Brasov, și Damian Iuliu, din Timiș.

Larisa Patricia Herlaș