„Se va achiziționa, cu sprijinul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, ringul competițional. Vom avea, astfel, stabilitate. Avem deja o sală dotată cu saci de antrenament, avem și centrala termică; în primăvara acestui an am reușit să achiziționăm un microbuz cu 9 locuri pentru sportivii noștri. Cu ajutorul ringului competițional, Salonta devine un centru important de pregătire a sportivilor”, a spus, marți, în cadrul conferinței de presă ce anunța începerea Festivalului de Box de la Salonta, Sebastian Silaghi, președintele Clubului Sportiv Basti Box.

Regal pugilistic la Salonta

În perioada 24-27 iulie, la Ancora Summer Vibes, în Salonta va avea loc Festivalul de Box în cadrul căruia se vor organiza două competiții: turneul internațional „Memorialul Nicolae Talpoș” ediția a IX-a și Cupa Bihorul. „Vor participa pugiliști din loturile naționale de juniori și tineret ale României, Ungariei, Moldovei și Croației. Vor fi și sportivi legitimați la cluburile Vecsés, Dunaújváros, Eger, Békéscsaba, Budapesta, Eger, CSM Pitești, Dacia Orăștie, CSO Cugir, două echipe din Zalău, una din Satu Mare, trei din Cluj, precum și din Oradea, Salonta, Vintere. Încercăm și vom reuși colaborarea cu cluburi din Ungaria și Croația pentru a perfecta cantonamente și sesiuni de pregătire comune”, a mai spus Sebastian Silaghi.

Festivalul de box debutează joi (25 iulie) de la ora 19. Vineri sunt programate semifinalele, iar sâmbătă, de la ora 10, finalele. Regalul pugilistic, la care va fi prezent și prospătul medaliat cu bronz la Campionatul Național de Cadeți, salontanul Szücs István, va putea fi urmărit Live pe canalul Youtube Ancora Summer Vibes. „Mă pregătesc pentru festival și apoi pentru binemeritata vacanță”, le-a spus jurnaliștilor, Szücs István, olimpic, anul acesta, și la disciplinele matematică, limba română și informatică.

Veres Diana