În perioada 28 iunie-5 iulie 2019, Asociația Culturală Kharisma a organizat un concurs național de interpretare vocală. Ajuns la cea de-a IV-a ediție, evenimentul muzical a fost susținut de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Față de edițiile precedente, cea din acest an a propus partricipanților o serie de workshop-uri și masterclass-uri susținute de specialiști în arta vocală, antrenori vocali, profesori de canto. Experiențele împărtășite, sfaturile și soluțiile primite, bucuria antrenamentului în echipă au ridicat valoarea și nivelul competițional al proiectului. ,,Multe premii, multe emoții, daruri de suflet pentru toți participanții, dar, mai presus de toate, bucuria întâlnirii cu oameni veniți din multe zone ale țării au făcut ca această ediție să dovedească faptul că Oradea are nevoie de astfel de manifestări”, a precizat coordonatorul proiectului, profesorul Dana Oprescu. Copiii, tinerii, părinții, publicul spectator au apreciat efortul depus de organizatori pentru a asigura condiții deosebite de desfășurare acestui eveniment, astfel încât fiecare din cei 245 de concurenți să simtă împlinirea prin perseverența în studiul artei vocale. S-au acordat trofee pentru cele 20 de categorii, dar și Trofeul Kharisma 2019, care i-a revenit Iuliei Sorlea, de la Armonia Music Cluj-Napoca, pregătită de profesor Rada Stan. Toți copiii au fost recompensați cu diplome, cupe, cadouri personalizate.

Proiectul Kharisma este organizat de Asociația Culturală Kharisma și Palatul Copiilor Oradea, în parteneriat cu Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Bihor și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Mădălina Venter