Agenția de Management al Destinației Bihor organizează sâmbătă, 27 iulie, un eveniment intitulat 1 zi în Munții Bihorului. Deplasarea până în Padiș se va realiza cu autocarul. Montaniarzii sunt așteptați să descopere câteva obiective turistice deosebit de frumoase din cadrul Parcul Natural Apuseni.

Așa cum au anunțat organizatorii în mediul online, accesul în Parcul Natural Apuseni se va face cu autocarul. „Plecarea va fi din Oradea fiind planificată, sâmbătă, la ora 8, din parcarea din Centrul Civic (platou). Totodată, ne-am gândit și la tabieturile participanților, iar programul evenimentului include pauza de cafea la pensiunea Apuseni, Boga”, anunță reprezentanții AMD Bihor.

 

Două trasee pentru descoperirea Munților Bihorului

În cadrul evenimentului, turiștii vor parcurge, pe jos, două trasee de dificultate medie, cumulat cca. 14 km. După sosirea în Șaua Scărița, preconizată pentru ora 10, se va porni, pe jos, prin Poiana Bălileasa spre Groapa de la Barsa. Traseul va trece pe lângă Peștera Ghețarul Barsa, Tăul Negru și Peștera Neagră (distanța până în Glăvoi aproximativ 5 km). După primul traseu se va ține o pauză de prânz de cca. 1.5-2 ore Poiana Glăvoi, iar dupămasa excursioniștii vor parcurge un traseu de dificultate medie spre balcoanele Cetăților Ponorului. Distanța dus-întors până în Poiana Glăvoi este de aproape 6 km, cu o urcare cumulată de cca. 90 m și tot atât în coborâre. În jurul orei 20.30, turiștii vor sosi în Oradea.

Taxa de participare la eveniment este de 60 lei pentru adulți, respectiv 30 lei pentru copiii sub 14 ani. Taxa de participare se poate achita la sediul Agentiei de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor), str. Primăriei nr. 2, et. 1, ap. 6 – 7, Oradea, județul Bihor, în zilele lucrătoare între orele 12-17.

 

Mădălina Venter