Lucrările de refacere a scenei Teatrului de Stat Oradea vor demara curând, întrucât vineri, 19 iulie, a fost semnat contractul de execuție în valoare de 4,2 milioane lei fără TVA. Proiectul este finanțat în cadrul programului Interreg V-A România-Ungaria.

Câștigătorul licitației pentru executarea lucrărilor de modernizare a scenei Teatrului de Stat Oradea este Drum Asfalt S.R.L., în asociere cu S.C. Trameco S.A. și Energolux Impex S.R.L. Termenul de finalizare a lucrărilor este începutul lunii decembrie 2019. Practic, până la finalul anului în curs podeaua scenei va fi schimbată în întregime, vor fi reînnoite sistemele de sunet, lumini și regie tehnică, podul scenei va fi parțial mecanizat, se vor achiziționa și monta trape, dar și o scenă turnantă.

Teatrul Szigligeti, partener pentru Teatrul Csokonai din Ungaria

Liderul proiectului denumit ,,Romanian-Hungarian cross-border incubator for performing arts” este Teatrul Csokonai din Debrecen, parteneri fiind Primăria Municipiului Debrecen și Teatrul Szigligeti din Oradea. ,,Valoarea integrală a proiectului este de 7.495.587,00 euro, din care Teatrului Szigligeti îi revine 1.029.546 euro, sumă compusă din finanțarea nerambursabilă ERDF (824.048,61 euro), cofinanțarea din bugetul de stat (126.031,55 euro), respectiv contribuția proprie a Teatrului Szigligeti, în valoare de 79.465,84 euro”, a precizat Bozsódi-Nagy Orsolya, impresar artistic al Teatrului Szigligeti.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: arhiva NewsBihor