Tabăra de sculptură în piatră și lemn, organizată de Asociația Cultură în Mișcare, își deschide porțile sâmbătă, 20 iulie, cu un eveniment festiv, în cadrul căruia va interpreta la nai artistul Mădălin Luca.

Proiectul Art Village al Asociației Cultură în Mișcare, cofinanțat de Consiliul Județean Bihor prin Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte, debutează sâmbătă, la sediul Asociației din localitatea Parhida, începând cu ora 18.00. Art Village reprezintă primul pas din programul Artists in Residence, la care Asociația a muncit în ultimii patru ani.

În cadrul proiectului, Casa CiM va deveni, pentru zece zile, tabară de sculptură în piatră și lemn. ,,Cei patru artiști – sculptori invitați vor avea ocazia să pună, la propriu, piatra de temelie a primului proiect de artiști în rezidență din această parte a țării”, au anunțat, plini de entuziasm, organizatorii. Sculptorii, proveniți din Bihor, Timiș și Brașov, vor lucra mai bine de o săptămână la Casa CiM. ,,Lucrările rezultate rămân în patrimoniul Cultură în Miscare și vor fi amplasate, cu ajutorul Primăriei Tămășeu, în zonele publice din Parhida, satul în care se afla Casa CiM”, a precizat Flavius Bunoiu, președintele Asociației.

Acesta a precizat că proiectul se va repeta și în anii următori astfel încât, dupa cinci ani de funcționare, să se poată organiza o expoziție de artă permanentă, în aer liber, cu aproximativ 50 de exponate.

Deschidere cu cântec

În cadrul evenimentului de deschidere, participanții se vor putea bucura de un concert extraordinar la nai solo al lui Mădălin Luca, absolvent al Facultăţii de jazz Richard Oschanitzky. Artistul este cunoscut pentru faptul că în cariera sa a abordat diferite genuri muzicale, de la muzica tradițională românească, până la muzică clasică, jazz și world music.

Larisa Patricia Herlaș

FOTO: Facebook Cultură în Mișcare