Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A. a lansat anunțul de participare la licitația deschisă având ca obiect „Construire Parc Industrial Săcueni”. Valoarea estimată a contractului este de 1,80 milioane lei, fără tva.

Consiliul Județean Bihor a anunțat marți că pentru realizarea obiectivului se vor licita următoarele lucrări: drum incintă, accese, parcări, trotuare și stații de autobuz, instalații electrice de joasă tensiune, iluminat, instalații de alimentare cu apă și de evacuare a apei menajere și pluviale, respectiv, instalații stingere incendiu. „Companiile interesate vor putea adresa clarificări până în 8 iulie 2019, iar data limită pentru depunerea ofertelor este 15 iulie 2019, ora 12. Garanția de participare solicitată de la companiile interesate este de 18.000 lei”, a transmis Simon Adrian, purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean.

Situat în apropierea autostrăzii

Amplasat în vecinătatea viitoarei autostrăzi A3 (numită autostrada Transilvania, Borș-Brașov), parcul industrial de la Săcueni va oferi companiilor posibilitatea recrutării forței de muncă, din rândul absolvenților programului de învățământ profesional în sistem dual. „Demararea procedurilor pentru realizarea obiectivului se înscrie în strategia de dezvoltare a județului pe microregiuni, asigurând astfel continuitatea demersurilor de a acționa integrat. În cazul Săcueni și a Văii Ierului în general, sunt convins că acesta va fi un succes, cu atât mai mult cu cât la Cadea funcționează o școală profesională, în sistem dual. Beneficiem de posibilitatea de a crește și educa tinerii pentru o meserie în baza căreia se vor putea angaja imediat. Totodată, localizarea parcului industrial în vecinătatea tronsonului de autostradă va reprezenta un avantaj imens pentru creșterea unui pol economic”, a spus președintele Pásztor Sándor.

Viitorul parc industrial de la Săcueni are o suprafață de 5,03 hectare și a obținut titlul în 03.08.2018 printr-un Ordin al Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Detalii privind licitația lucrărilor de execuție se găsesc pe site-ul companiei Parcuri Industriale Bihor S.A., la următorul link: https://investinbihor.com/achizitii/

Veres Diana