Clubul Velo Sport Oradea organizează două competiții de ciclism montan înscrise în calendarul Uniunii Internaționale, contând pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu Agenția de Management al Destinației Bihor, Discover Bihor, Asociația de Promovare a Turismului în Stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai.

Programată sâmbătă, 6 iulie, Cupa Crater XCO UCI C2 va bifa, anul acesta, a VII-a ediție. Concurenții sunt așteptați lângă cariera de piatră de la Betfia, unde va fi programat startul. Competiția este organizată ca și a doua etapă a Cupei Naționale de Mountain Bike Cross Country. Duminică, 7 iulie, participanții înscriși la Crater Maraton UCI C3, aflată la a VI-a ediție, vor lua startul de la centrul Caii din Vale din Betfia. ,,Clubul a mai organizat și în anii precedenți competiții înscrise în calendarul Uniunii Cicliste Internaționale contând pentru calificarea sportivilor la Jocurile Olimpice: cel mai recent în anul 2016 cu participanți veniți din șase țări. În acest moment sunt peste 200 de participanți înscriși din șase țări. Competițiile sunt deschise tuturor participanților indiferent de vârstă, sex sau pregătire. Se vor organiza și concursuri rezervate copiilor şi familiilor pe trasee speciale celor mici”, a transmis conducerea CS Velo Sport Oradea.

Înainte de start, concurenţii vor primi echipament complet de ciclism compus din tricou și pantaloni speciali, medalii de participare din acril. Câştigătorii vor fi răsplătiţi cu premii în bani, bonuri de cumpărături, produse şi accesorii specifice ciclismului, cupe şi medalii. Se vor premia separat şi cei mai buni participanţi/participante din Oradea.

Mădălina Venter