Facultatea de Arte din Oradea organizează joi, 4 iulie, o prezentare de modă inedită, pregătită de absolvenți. Evenimentul va avea loc la Muzeul Țării Crișurilor, începând cu ora 18.00.

,,Moda este o artă, la fel ca pictura, muzica sau literatura, ea îmbinănd tradiţia cu inovaţia, clasicismul cu modernismul. Este ceea ce am moştenit de la înaintaşi și ceea ce modelăm în contemporaneitate”, consemnează organizatorii. Cele care își vor prezenta colecțiile sunt Camelia Ambro (,,Duality”), Denisa Catai (,,Katyusha”), Lavinia Catrinar (,,Glossa”) , Emilia Herede (,,Flori de matase”), Diana Milaș (,,In my mind”), Dorina Morna (,,Dama cu camelii”) și Denisa Silaghi (,,Mafia”).

,,Mă pot numi norocoasă, întrucât mă regăsesc printe ultimii mohicani în arta confecționării pălăriilor și a florilor artificiale. Dorința de a-mi îmbogăți cunoștințele m-a adus în rândul studenților Facultății de Arte, departamentul de Arte Vizuale Oradea. Am sufletul plin de împliniri deoarece am avut șansa să cunosc un batalion de profesori de mare calitate artistică. Eu și colegele mele de la secția de Design Vestimentar și Artă Decorativă am ales să ne prezentăm lucrările de licență într-o Gală Fashion cu teme diverse, care vor impresiona, cu siguranță, publicul”, a declarat, pentru NewsBihor, Dorina Morna.

Intrarea la eveniment este liberă.

Larisa Patricia Herlaș