Marți a avut loc o întrevedere între Iulius Delorean, subprefectul judeţului Bihor și Daulet Batrashev, Ambasador al Republicii Kazahstan în România, la sediul Instituţiei Prefectului.

Excelența Sa, aflat pentru prima dată în județul Bihor, a fost însoțit pa parcursul vizitei de Ștefan Gadola, Consul Onorific al Republicii Kazahstan, Cluj Napoca. Daulet Batrashev este primul ambasador kazah în România, iar discuțiile s-au purtat în principal pe domeniile comune de interes ale celor două state, a dezvăluit Cancelaria Prefectului. ,,Excelența Sa, domnul Daulet Batrashev a subliniat prioritățile Kazahstanului, priorități care se regăsesc și în cazul României, și anume agricultura, transport, turism și sectorul IT. În cadrul discuțiilor s-au avut în vedere faptul că, în prezent, nu mai puțin de 22.000 de români locuiesc în Republica Kazahstan și că în cadrul Universității de stat din Karaganda se regăsește Facultatea de limbă și literatură română”, se arată într-un comunicat trimis presei după întrevederea oficială.

Întâlnirea a avut scopul de a susține și întări relațiile de colaborare și prietenie și a oferit cadrul necesar discutării unor teme legate de colaborarea celor două state în domeniul agriculturii, turismului dar și a proiectelor de business. În acest sens, în luna septembrie a acestui an se are în vedere formarea unei delegații cu oamenii de afaceri bihoreni în Kazahstan.

Delegaţia română i-a mai avut în componența sa pe Răzvan Puia, directorul Cancelariei Prefectului și pe Daniela Călinescu, consilier afaceri europene.

Larisa Patricia Herlaș