Proiectul de hotărâre care ar permite celor două teatre din Oradea să își desfășoare activitatea, pe perioada reparațiilor, la Filarmonica de Stat a picat, pentru a doua oară consecutiv, din cauza faptului că toți liberalii din Consiliul Județean Bihor, cu excepția lui Sebastian Lascu, au votat împotrivă la ședința ordinară de marți. Astfel, publicul orădean amator de cultură ar putea fi privat de spectacole de teatru pentru câteva luni.

Așa cum NewsBihor a mai scris, Teatrul „Szigligeti Színház” este beneficiar al proiectului RO – HU ,,Incubator Cultural Româno-Maghiar pentru Arte Interpretative” și, astfel, imobilul din Piața Regele Ferdinand, aflat în administrarea comună a Teatrului Maghiar și a Teatrului ,,Regina Maria”, va intra curând în reparații, având în vedere că una dintre activitățile proiectului presupune achiziția și montarea unei scene rotative.

Pe perioada lucrărilor, echipa celor două teatre și-ar fi putut continua activitatea dacă minim 24 de consilieri ar fi votat favorabil proiectului ce permite constituirea dreptului de administrare comună a celor trei instituții de cultură din subordinea Consiliului Județean asupra unui imobil al Filarmonicii, din strada Moscovei. Au reacționat pozitiv la această inițiativă numai consilierii PSD, UDMR și ALDE. Cu excepția lui Sebastian Lascu, care s-a abținut, toți consilierii PNL au spus pas, fără să ofere explicații, lucru care a dus la blocarea proiectului.

Astfel, desfășurarea spectacolelor de teatru din Oradea este plasată sub semnul incertitudinii…

Larisa Patricia Herlaș