Spectacolul „Catullus”, prezentat în cea de-a doua zi a Microstagiunii, este unul despre pasiune, iubire, intrigi dureroase, dar și sufletul uman mereu enigmatic. Este o poveste de dragoste ce aduce personajele mai aproape de un sfârșit inevitabil. În 19 iunie, cu începere de ora 17, actorii orădeni vă așteaptă la spectacolul lui Levente Kovács Jr. – Róbert M. Kardos, intitulat „Pietre în buzunare”. Piesa prezintă filmarea unei producții hollywoodiene, ce dă peste cap viața unui sătuc irlandez. Tot în a doua zi a Microstagiunii, de la ora 19, publicul va putea urmări îndrăgita farsă de Jenő Heltai, „Naftalină”, prezentată în premieră, de Revelion.  Microstagiunea continuă în 20 iunie cu drama „Platonov” de Cehov, spectacol inclus în blogul criticului maghiar Andrea Stuber între cele mai bune producții ale anului. Prin povestea învățătorului tânăr și plin de ardoare, autorul, dar și regizorul Bálint Botos încearcă să descopere tainele relațiilor umane. În 21 iunie, Trupa Szigligeti vă invită la evenimentul intitulat „Aventură de-o noapte”, care va începe cu o reprezentație a spectacolului „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, de la ora 19. Seara continuă tot sub semnul dragostei, cu căsătorii de o zi, lansare de lampioane, dar și o tragere la sorți cu premii. Sâmbătă, 22 iunie, de la ora 19, Microstagiunea continuă cu spectacolul mult apreciat atât de public, cât și de criticii de teatru, „Occident Express” de Matei Vișniec. În 19, 20 și 22 iunie, după ultimele spectacole, publicul spectator este invitat la discuții moderate de critici din Ungaria.

„În ultima zi a Microstagiunii, 23 iunie, puteți urmări musicalul „Oliver!” de Lionel Bart, urmat de gala premiilor stagiunii. În cadrul acesteia vor fi decernate premiile juriului, dar și Premiul Publicului pentru cel mai îndrăgit actor al Trupei. Actorul preferat al publicului poate fi votat pe pagina web a Teatrului Szigligeti, dar și pe buletinele de vot pe care spectatorii le vor primi în timpul spectacolelor”, anunță Teatrul Szigligeti Oradea.

Bilete și abonamentele pentru Microstagiune sunt deja disponibile la casieria teatrului, deschisă luni și joi, între orele 10 și 15; marți, miercuri și vineri, între 14 și 19, respectiv pe www.biletmaster.ro.

Veres Diana