Orașul Nucet a fost selectat pentru a primi finanțare europeană în cadrul programului WiFi4EU al Comisiei Europene, promovat în România și de către europarlamentarul bihorean Emilian Pavel.

Programul WiFi4EU facilitează accesul gratuit la internet în spații publice precum parcurile, piețele, bibliotecile, centrele de sănătate sau muzeele din unitățile administrative teritoriale selectate pentru finanțare. Acesta oferă localităților câștigătoare un cupon valoric în valoare de 15.000 de Euro, care va fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul orașului, unde nu există conectivitate Wi-Fi gratuită.

,,Societatea avansează și noi trebuie să ținem pasul. Acest program european, prin intermediul căruia locuitorii orașului Nucet vor beneficia de internet gratuit, este foarte bine-venit. Cei mai fericiți sunt, desigur, tinerii, însă cred că această facilitate va fi folosită de cetățenii de toate vârstele”, a declarat, pentru NewsBihor, primarul Adrian Mircea Tuduce.

Inițiativa face parte din demersurile Primăriei orașului Nucet de modernizare a localității și de îmbunătățire a vieții cetățenilor, dar și de creștere a atractivității zonei pentru turiști.

Larisa Patricia Herlaș