La finalul săptămânii trecute a fost semnat proiectul în valoarea de 10,7 milioane lei, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, care asigură dotarea ambulatoriului Spitalului Municipal ,,Dr. Pop Mircea” Marghita.

Proiectul va permite dotarea ambulatoriului Spitalului Municipal din Marghita cu echipamente medicale noi, necesare actului medical de calitate, pentru o serie de specializări. Anterior semnării contractului, Primăria municipiului Marghita a aprobat, în ședința Consiliului Local, contribuția proprie, reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și 2% din valoarea eligibilă, în cuantum de 214.000 lei.

,,Proiectul acesta este mai mult decât bine-venit. De exemplu, în momentul de față, pacienții care au nevoie de o tomografie computerizată sunt duși cu ambulanța la Oradea, deoarece în Marghita nu avem un Computer Tomograf. Timpul pierdut pe drum poate să facă diferența dintre viață și moarte. Din fericire, această problemă va fi de domeniul trecutului, având în vedere că Primăria municipiului Marghita a obținut această finanțare consistentă”, a declarat, pentru NewsBihor, managerul spitalului, Bradacs Aliz.

Acesta nu este singurul proiect care vizează starea de sănătate a populației. Primarul Pocsaly Zoltan își dorește să acceseze fonduri norvegiene pentru înființarea unui Centru multifuncțional de recuperare medicală pentru bolnavii cu boli cardiace, așa cum mai există unul singur în România, la Covasna. Acesta ar trebui să arate ca în planșele de mai jos:

Larisa Patricia Herlaș