După victoriile primei zile ale concursului, când a reușit să își adjudece primul loc dar și două tricouri, tricoul galben, al celui mai bun concurent și tricoul alb, aferent liderului în clasamentul general pe puncte, iată că și în ziua a doua, echipa Adria Mobil a ocupat din nou podiumul prin câștigătorul semietapei 2A, contratimp individual, Dusan Rajovic. Primul traseu a presupus sprint pe strada Matei Basarab-str. Sucevei-str. Avram Iancu, pe o distanță de 2 km. Locul II a fost ocupat de Marko Kump iar cel de-al treilea de Pawel Franczak.

Partea a doua a zilei a fost una plină de adrenalină deoarece concurenții au avut de parcurs un traseu de 156 de km. pe ruta Oradea – Oșorhei – Aleșd – Borod – Bratca – Damiș – Beiuș – Sudrigiu – Padiș, cu un sprint la Borod, km. 53 și două cățărări de categoria A la Damiș km. 71 și categoria A special, la Padiș.

Startul a fost dat la ora 15:55, din Piaţa Unirii iar la ora 20 cel care a trecut primul linia de finish a fost Daniel Munoz-Giraldo, de la echipa Androni Giocatottoli-Sidermec, urmat de Markus Freiberger, legitimat la Hrinkow Advarics. Locul III a fost ocupat de Karel Hink de la Elkov Author Cycling Team. Cele cinci tricouri puse în joc de către sponsorii Discover Bihor, Visit Oradea, Belloto, Carcover și Fizik, le-au revenit lui Kevin Riviera Ssrrano(Androni Giocatottoli-Sidermec) – tricoul portocaliu; Daniel Lehner (Team Felbermayr Simplon Wels) – tricoul roșu; Daniel MMunoz-Giraldo (Androni Giocattoli Sidermec) – tricoul verde; Marko Kump (Adria Mobil) – tricoul alb iar tricoul galben i-a revenit lui Daniel Munoz-Giraldo.

În jurul orei 17,  Piața Unirii s-a transformat în velodrom pentru copii. Cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor și al departamentului Siguranță Rutieră din cadrul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte Bihor s-a organizat cursul de educație rutieră “Micul Velo Rutier”, unde copiii au învățat regulile de circulație ce se aplică atunci când folosesc ca mijloc de transport bicicleta.

 

Ultima zi a T. C. B. 2019 va începe și se va încheia în Piața Unirii din Oradea iar traseul va fi pe ruta  Oradea-Oșorhei-Aleșd-Pădurea Neagră-Popești-Suplacu de Barcău-Marghita-Săcuieni-Diosi g-Oradea pe o distanță de 183 de kilometri. Cea de-a IV-a ediție se va încheia în Piața Unirii, azi, la ora 16:00, cu festivitatea de premiere sub îndrumarea comentatorilor Alex Ciocan și Memo Sebastian Vrânceanu.

Întreaga cursă poate fi urmărită live de pe telefon, laptop sau tabletă, pe pagina de Facebook Discover Bihor, dar şi pe site-ul www.tourofbihor.ro.