Programată astăzi, pe o distanță de 163 de km, pe ruta Oradea-Leş-Salonta-Ciumeghiu-Petid-Ginta-Hidişelu de Sus-Oradea, prima etapă a Turului Ciclist al Bihorului a fost câștigată de Marko Kump de la echipa Adria Mobil.

Câștigătorul sloven a fost urmat de Matteo Peluchi, de la echipa Androni Giocattoli Sidermec și de Leonardo Bonifazio, de la Sangermini Trevigioni.

Prezent în această seară, în Piaţa Unirii, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Traian Bodea, i-a felicitat şi premiat pe cei mai buni rutieri ai etapei. Astfel, tricoul galben, al celui mai bun concurent, i-a revenit învingătorului primei etape, Marko Kump, tricoul alb, liderul în clasamentul general pe puncte, aceluiași sportiv sloven, câștigătorul podiumului. Tricoul verde, aferent celui mai bun cățărător, l-a câştigat Dominik Hrinkov, tricoul roșu, şi totodată, lider în clasamentul sprinterilor va fi purtat de Daniel Leher, iar tricoul portocaliu, care îi revine celui mai bun rutier sub 23 de ani, va fi purtat în etapa a doua de William Molina Rico.

 

Sâmbătă, în cadrul Turului Ciclist al Bihorului, sunt programate două etape: 2A-contratimp individual, ce va avea loc dimineață, cu începere de la ora 10, şi presupune sprint pe traseul strada Matei Basarab-str. Sucevei-str. Avram Iancu, pe o distanță de 2 km, respectiv 2B cățărare pe traseul Oradea-Oșorhei-Aleșd-Borod-Bratca-Damiș-Beiuș-Sudrigiu-Padiș, pe distanța de 156 km. Startul etapei 2B se va da la ora 15:55, din Piaţa Unirii. În jurul orei 17, locaţia se va trasnforma în velodrom pentru copii. Cu sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Bihor se va organiza cursul de educație rutieră “Micul Velo Rutier”, iar copIii vor învăța regulile de circulație ce se aplică atunci când folosesc ca mijloc de transport bicicleta. La final, fiecare va primi o diplomă de absolvire.

NewsBihor