În perioada 2 – 8 iunie, Centrul Județean pentru Resurse și Asistență Educațională Bihor (CJRAE), în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP), desfășoară, în Oradea, vizita de studiu cu tema „Models for inclusion. Special education – a project-based pedagogy”, finanțată prin Programul Erasmus +.

La vizită participă cadre didactice din cinci țări: Polonia, Germania, Finlanda, Portugalia și Suedia. Printre ei se află profesori din învățământul special, directori de școli și directori ai unor departamente din cadrul instituțiilor educaționale locale. Din partea României, vizita de studiu este condusă de Simina Miko, director CJRAE Bihor și Mărioara Ene, reprezentanta ANPCDEFP.

,,Profesorii participanți au ocazia să afle și să observe, prin vizita la diferite unități de învățământ special și de masă, cum se desfășoară învățământul special integrat în țara noastră si ce modele de incluziune a copiilor cu cerințe educative speciale au fost adoptate în școlile de masă. De asemenea, ei au ocazia să împărtășească modul în care educația incluziva este promovata în țara lor, modele de bune practici și să realizeze un schimb de experiență valoros pentru toate părțile implicate în proiect”, a precizat Simina Miko.

Larisa Patricia Herlaș